Test Drive VW Passat – 2.0 TDI, 150 de cai

Test Drive VW Passat. 1300 de km în două zile. Toți în România, că ai ce vedea! Condus zi și noapte. Cu un Passat nou nouț!
C-așa a vrut Ionuț!

Alte două zile după … n-am dormit, c-așa a vrut cea mică, #clopotica :))

Mașina? A, da, e ok, întreagă!

I se reproșează că e prea „cuminte”. Asta însemnând pentru unii, poate, neinteresantă sau banală. Ca design, adică. Așa o fi, dar mie a început să-mi placă.

Prefer oricând liniile mai sobre, mai discrete, dar puternice, sigure pe ele. Uită-te la mașinile premium și nu vei găsi „floricele”. Și ce să vezi? Tocmai astea se demodează mult mai greu, arată bine de tot și după 10 ani. E cam ca la țoale. Pantaloni skinny se mai poartă un an, doi poate (sper că doar atât!!!), dar un smoking sau un jeans clasic nu se demodează.

Știu câteva exemple care la vremea lansării se voiau uau, bau, futuriste, iar după 2-3 ani păreau doar trist-amuzante. Dar na, vorbim de gusturi până la urmă, iar aici fiecare alege după pofta inimii

Materiale? Hmmm! Niciodată un model non-premium nu a fost mai aproape de premium. N-am găsit nimic aiurea la interior. Bine, vorbesc și de o echipare „highline”, care e cea mai sus.

Insonorizarea e foarte reușită. Deși nu-mi place diesel-ul în general, cu asta, clasicul 2 TDI – 150 cai, m-am împăcat binișor. Îmi place însă când văd cât a păpat după ce i-am stors plămânii: 5,8! Vorba aceea: „ba ejti nebun?!”
DSG-ul cu 6 trepte merge uns.

Bordul cu display LCD și cu multiple variante de configurare a afișajelor e maxim! N-am rămas cu dureri „dă șale”, deci scaunele sunt ok. Tot ce atingi la interior e moale! Au exagerat cu pufoșenia! E un fel de „băăăi, uite că putem și noi, nu doar ăia de la Merc, BMW și Audi. Ok, am înțeles acum și de ce a sărit la preț.

Dacă ai pus ochii pe vreunul și vrei să-l iei, alege neapărat farurile cu LED! Din două motive: arată bine și lucrează minunat în combinație cu „smart light assist”.
Și când faci 650 de km într-o noapte, pe urmele dacilor și ale Daciilor, te cam salvează …

#testdrive #vw #passat #pbn #ziuaautomobilistului

Up Next

Related Posts