Test Drive Skoda Superb – 2L TDI, 150 de cai

Înainte de acest test drive Skoda Superb nu am crezut că s-a născut mașina în care să încapă tot ce pot îndesa în portbagaj când o iau din loc cu tot clanul după mine. În afară de dubele de la Ikea, poate …

Mașinoaia asta e cea mai mare surpriză pe care mi-a livrat-o vreodată un model considerat accesibil. Atât de mare, precum portbagajul dânsei: 625 de litri. Iar dacă mai și culci bancheta, peste 1700!!! Imeeensss!!! Știu garsoniere-n Berceni mai mici!

Prin comparație, Seria 7, S-ul sau A-8-ul, modele de lux, de 2, 3 sau 4 ori mai scumpe și cu gabarit mai mare, primesc în portbagaj un pic peste 500 de litri! Bine, știu, ai dreptate, la astea portbagajul chiar nu prea contează, dar na …

Practic nu există nimic care s-arate a limuzină și care să egaleze măcar cifrele Superb-ului.

Da’ stai, că bomba vine de la interior. Pe locurile din spate ai loc pentru picioare cât într-un Audi A8, versiunea „Long”! Iar Superb e din clasa medie! Adică face concurență Passat-ului, Mazdei 6, lui Mondeo sau Hondei Accord! O persoană de 1,60 m înălțime poate sta pe bancheta din spate cu picioarele perfect întinse. Beat this!

Mai contează și cum merge, normal!

Bine insonorizată, DSG-ul e la locul lui și-l prefer oricând transmisiei manuale. 2l TDI-ul de 150 de cai trage impetuos, nu fulminant, direcție ușoară, plăcută, consum mediu 6,7.

Senzație e suspensia adaptivă DCC, care, pe modul confort, te face să plutești pe covoraș. E pe lista de opțiuni și, dacă-ți plac liniștea și confortul, n-ai voie s-o ratezi!

Cea mai ieftină versiune pleacă de la 21.333 euro cu TVA, dar în echiparea de top „Laurin & Klement”, cu motor 2l TSI de 280 CP, automată și 4×4, ajunge la peste 38K cu TVA. E mult, e puțin? Nu știu. Ce știu e că alții plătesc în altă parte de două ori mai mult pentru același confort. Sau pentru aceleași opțiuni, care și ele sunt multe și interesante.

Mi-a placut că poți deschide hayonul cu „pedala virtuală”. Adică treci ușor piciorul pe sub bara spate și … haț! S-a deschis! Condiția e să ai cheia la tine

Dacă ai „șatra” mare, ca mine, multe de cărat când pleci în vacanță sau în vizită la soacră și ai până în 30k de dat pe un vapor, cred că tocmai l-ai găsit.

Și, pe bune, chiar știe să taie valurile cu stil …
#skoda #superb #maimaredeatatnue

Up Next

Related Posts