Test Drive Seat Ateca – Crossover

Test Drive Seat Ateca

Înainte să încep să vă povestesc cum a fost la test drive Seat Ateca, simt nevoia să repet: nu mă dau în vânt dupa SUV-uri sau Crossover-e. Liniile unui sedan sau coupe mi se par muuult mai prizabile. Sechele din copilărie, cred, când aveam un Mercedes galben (bot de cal) din plastic, din ăla de câțiva leuți, și dormeam cu el sub pernă. Tot e bine! Dacă-mi pica cu tronc un excavator?

Niște ani mai încolo, uită-te puțin pe stradă. E plin de suvuri și suvulețe. Oamenii vor mașini tot mai sigure. Cu cât mai cocoțată, cu atât mai bine. E înălțată, e sigură! Întreabă o femeie ce dorește pentru traficul sălbatic din București: Fiat 500 pentru că e micuț, fâșneț și se strecoară ca un șoricel sau un X6, că e masiv, impunător și te feresc toți de frică? Vei fi surprins!

Undeva la mijloc sunt Crossover-le. Nici, nici. Dar suficient de înălțate ca să transmită senzația că ești „mai în siguranță”. Să fim serioși, câți dintre cei/cele care-și iau un Q3, X1, Tiguan, Moka, Juke, Kia Sportage sau GLK o fac pentru o ieșire prin noroaie? Unu la sută? Poate nici atât!

Sentimentul de siguranță dat de faptul că ești un pic mai sus, că vezi mai bine ce se întâmplă în față cu traficul, că dacă intră unu-n tine nu-ți pune și bujiile în brațe, toate astea vând ca pâinea caldă niște invenții alimentate de fricile noastre.

Partea bună e ca unele sunt chiar reușite. Rulează atât de fin și precis că-ți vine să le treci pe numele tău. Așa am pățit cu Seat Ateca. Nu, nu l-am trecut pe numele meu, că oricum nu mai e nicio rubrică goală, aș dormi la ușă și ar trebui să-mi vând și trupul! 🙂

Nici n-aș avea cum: termenul de livrare e 2018!!! Ca pâinea caldă am zis, nu?

Însă, a fost atât de … enervant de corect și corespunzător, încât i-am făcut și poze.

Voiam să-l fac de râs, dar la sfârșitul zilei de nas m-a dus.

Hats off, Mr. Ateca!:)

Up Next

Related Posts