Test Drive BMW i8 – 1.5L TwinPower Turbo Hibrid

Test Drive BMW i8

Fac pregătirile de test drive BMW i8. I-am spus blondei c-o să-mi petrec noaptea cu ea și n-a comentat nimic. Ceva nou … n-am mai avut starea asta de pe vremea când se termina școala și începea vacanța de vară!

Când auzi că are un motor de 3 cilindri și 1,5 l te umflă râsul. Dar dacă-ți spun că motorul ăsta antreneaza roțile din spate și are 238 de cai, parcă sună altfel. Iar distracția abia acum începe! Roțile din față sunt animate de motorul electric (130 CP) pe care te poți baza exclusiv, dacă n-o calci, vreo 30 de km. Face prima sută în 4,4 secunde, taie întunericul cu lumini laser, zboară lipită de drum și accelerează fantastic. Asta și pentru că are doar o tonă jumate’.

E burdușită cu cea mai avansată tehnologie, dar grijulie cu mediul: acolo unde se fabrică nu se folosește aer condiționat pentru ventilarea spațiilor, pielea e tratată cu ulei din frunzele de măslin căzute după ce se culeg fructele, iar plafonul e din resturile de fibră de carbon rămase după tăierea panourilor. Și tot așa …

Am fost „hărțuit” la fiecare oprire, urmărit minute bune. Bine, nu eu … adică înțelegi … :))
Colegi din trafic și-au schimbat ruta doar ca să: „ce-i asta, frate, că n-am văzut în viața mea?” sau „lasă-mă, te rog, să-i văd și fața”. Toată lumea vrea s-o vadă, s-o atingă, s-o pozeze. Au și ce. Arată fabulos din orice poziție! Bonus e confortul suspensiei. Poziția de condus e cea dintr-un BMW seria 3, senzațiile … din altă galaxie. Bucuria atinge cote colosale.

Cică are și instalație de sunet. Așa o fi. N-am simțit deloc nevoia s-o folosesc. Nici nu cred că e necesară aici. Muzica e pentru mașinile în care te plictisești. Dacă, la vremea lui, George Lucas ar fi avut una din asta, nu mai avea când să se gândească la Războiul Stelelor. E bine, viitorul ajunge la noi când trebuie …

Toate astea au un preț: cam 130k fără TVA. Dar încă nu și la noi, din păcate. Dacă aș avea cu ce, într-o altă viață, mi-aș lua vreo 3. Au și pe negru. Am pus și ceva poze. Mă bag la somn. Vise placute!
#i8 #Bmwi8 #joy

Up Next

Related Posts